Camino Merle

boodschappen – aan het begin van de straat zitten twee grote supermarkten, een Consum en een Lidl. Beiden maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 21.30 uur open. In het hoogseizoen is de Consum ook op zondag open.

Buiten het hoogseizoen is op zondag alleen Supermercado Troya open (tevens Tabaco) en bij dit tankstation zit een klein winkeltje met chips, bier e.d.

In de straat zitten op loopafstand 2 restaurants

  • Bar El Campus – leuk gezellig terras, hebben lekkere broodjes, tapas, hamburgers en ijsjes
  • Folixa Asador Sidreria – voor de vleesliefhebber een walhalla; veel en goed gegrild vlees . Echt traditioneel Spaans qua inrichting; TV staat altijd aan en TL licht.

afval – op de hoek van de straat, richting Bar El Campus zit een afval verzamelpunt. In de groene containers kan je je restafval kwijt. Er staat een glasbak, er is gele container voor plastic flessen, tetrapakken e.d. en een blauwe container voor karton/papier. Er wordt geen afval opgehaald.

vliegvelden – als je met het vliegtuig komt kan je zowel op Alicante als Valencia vliegen. Vanaf beide vliegvelden is het ca. 1 uur en 15 min. rijden naar Casa Merle 26

stranden omgeving Denia

stranden op loop/fietsafstand – playa de la Marineta Casiana en Maria Casiana zijn de dichtstbijzijnde stranden

Denia heeft 20 km mooie stranden, zie https://www.vakantiehuizenspanje.nl/Denia/artikels/denia-de-12-mooiste-stranden

Het strand van Xabia/Javea is 15 min rijden en ook erg leuk vanwege de boulevard en vele terrasjes direct aan het strand

historische centrum Denia

dichtbij het centrum van Denia – ons huis ligt op loop/fiets afstand van het oude historische centrum van Denia.

Geen zin om te lopen/fietsen? geen probleem, Denia heeft een mega grote parkeer garage in het centrum, parking La Via. Taxi’s zijn overigens heel betaalbaar in Spanje. Taxi +34 965 786 565 heeft ook busjes.

Denia heeft een grote autovrije winkelstraat met bekende ketens, maar in het oude centrum vind je ook veel kleine straatjes met leuke winkeltjes, restaurantjes en veel terrasjes. En zoals in iedere zichzelf respecterende stad in Spanje heeft Denia ook een overdekte markt. De Mercado Municipal (in Calle Magallanes) is open van maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 15.00 uur.

Kasteel van Denia – het kasteel van Denia is het symbool van de stad. Leuk om te bezoeken, zie voor meer info https://www.denia.com/nl/castillo/

Vergeet ook zeker Els Magazinos niet! deze voormalige magazijnen zijn omgetoverd tot een lange foodhall met voor ieder wat wills. Vooral ’s avonds tot in de kleine uurtjes erg gezellig!

Montgo massief

in onze achtertuin zie je de Montgo, een beschermd natuur gebied met kliffen, grotten, grotschilderingen en restanten van Iberische en Arabische nederzettingen. Het Montgomassief wordt ook wel de “slapende olifant” genoemd, de lange en lage uitlopers van de berg naar zee lijken wel wat op de slurf van een olifant.

Activiteiten | kinderen

Verder zijn er nog heel veel andere dingen te doen in Denia en omgeving. Bijgaand een kleine greep uit activiteiten die leuk zijn om te doen

Kayak/snorkel grotten tocht

Catamaran tocht – er zijn heel veel verschillende Catamaran tochtjes te boeken, zie catamaran tocht Denia

Jetsurf – altijd al een keer willen proberen? https://www.seabookings.com/experience/jetsurf-rental-in-denia

Museo del Juguete – tot 1960 was Denia het centrum voor het maken van speelgoed. Vooral houten speelgoed maar ook metalen treinen. Leuk museum voor kinderen, maar ook voor ouders (jeugdsentiment) zie http://denia.net/museo-del-juguete

Markten – in Denia is er het hele jaar grote markt op maandagochtend (parkeerplaats Torrequemada) en op vrijdagochtend groente en fruitmarkt in de oude binnenstad (bij parkeergarage la Via). In de oude binnenstad vind je ook nog de Mercat Munical, een overdekte markt die maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 15.00 uur open is. In de zomer is er ’s avonds een rommel/hippiemarkt, zie https://www.denia.com/nl/el-mercadillo-de-denia/ voor meer info, ook over andere markten in de buurt van Denia.

nog meer tips op Insta!

op ons Instagram account staat nog heel veel meer informatie over activiteiten in Denia en omgeving, leuke strandtentjes en restaurants, favoriete wijnen van de lokale supermarkt etc. etc.